Interjú az eXtensive Zenekarral!


Forrás: Facebook  Fotó: Csányi István

Forrás: Facebook Fotó: Csányi István

Biztosak vagyunk benne, hogy sokaknak nem kell bemutatni az eXtensive zenekart, de akik még sem ismernék a srácokat most, ha nem is teljes egészében, de megismerhetik az együttes történetét!

Klaviatúrát ragadtunk és igyekeztünk a fiúknak olyan kérdést feltenni, amire esetleg Ti is kíváncsiak lehetek! Matt, Kiki, és Marci pedig őszintén válaszolt nekünk!

 

PO: Mikor alakult meg a zenekarotok? 

Kiki: 2012-ben alapítottuk a zenekart Mátéval, akkor még akusztikus dalokat írtunk, de aztán viszonylag hamar teljes zenekarrá nőttük ki magunkat.

PO: Honnan ismeritek egymást? 

Máté: Kiki meg én egy másik zenekarban együtt játszottunk, ahonnan Ő távozott és saját dalokat kezdett írni velem együtt. Marcit 1 hónapja hívtuk meg a zenekarba játszani, mivel az előző dobosunk kilépett az együttesből. Marci YOUTUBE covereket tett fel netre, amit mi is láttunk…és hát…rohadt jól dobolt így nem volt kérdés ki kell nekünk.

PO: És honnan jött az ötlet hogy zenekart alapítsatok? 

Kiki: Máté meg én, mikor dalokat kezdtünk írni éreztük, hogy ezek hiába akusztikus daloknak készültek…nem azok…és hát „Hé, vegyünk be egy dobost és próbáljuk meg!”

PO: Van-e zenei példaképetek?

Marci: Szeretem a modern-rock stílust, példaképemnek tekintem a Nickelback zenekart. Kiki a pop-punkos, pop-rockos vonalat szereti, mint például a Blink-182, One Direction. Máté meg a Grunge zenekarokat; Nirvana, Pearl Jam…

PO: A Facebook oldalatokon nem rég egy rajongói kérdésre válaszoltatók, amiben azt írtátok, hogy február közepén jelenik meg a legújabb kislemezetek! A lemezen hallható lesz tőletek magyar dal is vagy az első lemezetekhez hasonlóan csak angol számok lesznek megtalálhatóak? 

 Máté:A kislemezen lesz egy angol és két magyar dal. A címe Help Me! lesz amiből a címadó lesz csak idegen nyelven. 
PO: 2014-ben, azaz tavaly Ti is bekerültetek az élő adásba válogatott 30 dal közé „ A Dal” című műsorba! Hogyan értékelitek az akkori teljesítményeteket? 
Kiki: Hát megmondom őszintén én nagyon izgultam és ez sajnos látszott…de hát ez van…néha beszari vagyok! 😀
PO: Tervezitek a jövőben a hasonló megméretetésen való indulást? 

Marci: Még nem tudjuk… sokat gondolkozunk ezen! Szerinted kéne? 🙂

PO: Az idei „ A Dal” című műsor előadói közül van, akinek esetleg szurkoltok és szeretnétek, hogy kijusson Bécsbe és képviselje hazánkat? 

Kiki: Én nagyon szurkoltam Antal Timinek, sajnálom, hogy kiesett, ütős dala volt!

PO: Mit tervezetek a jövőre nézve, hol láthatnak fellépni titeket a rajongók? 

Még minden koncertünk szervezés alatt van, de reméljük, minél több helyre eljutunk és minél több rajongóval találkozunk.

Egy biztos mi már nagyon várjuk az új kislemezt és a koncerteket reméljük a közel jövőben élőben gratulálhatunk a srácoknak az eddig elért sikereikért!

Addig is Iratkozzatok fel a Youtube csatornájukra és lájkoljátok őket a Facebook oldalukon, ahogy mi is tettük!