Alpha Beatz-Nem gondoljuk azt, hogy reménytelen lenne az ismeretlen formációk helyzete.


Számunkra fontos olyan együtteseket, eladókat bemutatni, akik most kerülnek be a köztudatba és minden megvan bennük a sikerhez!

Az alábbi interjúban az Alpha Beatz együttes tagjait kérdezgettük a jövőbeli terveikről, zenei ízlésükről és legújabb dalaikról.

 

Alpha_Beatz_Szárnyalhatsz_BORITÓMikor alakult az együttes és hol ismerkedtetek meg? 

Petyka; Az Alpha Beatz 2015 januárjában alakult. Egy rendezvényre voltam hivatalos, ahol Robboék -egy családi zenekarban -nyomták a talpalávalót. Szinte azonnal megtaláltuk a közös hangot, hiszen azonos zenéket, előadókat kedvelünk. Tavaly nyáron jelent meg első klipünk, amit azóta már több is követett.

Meséljetek, egy kicsit magatokról szabadidőtökben mivel foglalkoztok?
Petyka; Túl sok szabadidőnk nincsen, hiszen mindkettőnknek van a zenélésen kívül is egyéb foglalkozása. Mondhatjuk, hogy „duplamüszakos” üzemmódban pörgünk, a szónak abban az értelmében, hogy a civil munka mellett az Alpha Beatzre is sok időt fordítunk. Ez persze nem probléma, de így Robbónak kevés ideje marad a parkour iránti szenvedélyre, én pedig sajnos a gokartozásra nem tudok elegendő időt fordítani.

Milyen zenei stílusba sorolnátok dalaitokat?
Robbo; Mint az Alpha Beatz elnevezéssel is próbálunk utalni rá, zenei világunk alapja az elektronikus zene. A mai trendekhez passzoló alapokat viszont igyekszünk – a szó nemes értelmében vett – klasszikus popzenei megoldásokkal társítani. Én képviselem a hagyományos popzenét, Petyka pedig az elektronikus tánczene kedvelője. 
Petyka; Vannak dalaink amelyek popposabbak, de sok dalunk abszolút elektronikus tánczenei elemekre épül. A lényeg, hogy a stilusok keveredéséből alakuljon ki a hangzásunk, amely – reményeink szerint – egyre egyedibb, Alpha Beatzesebb lesz! 

Magyarországon nagyon nehéz a kezdő énekeseknek, dalszerzőknek együtteseknek elindulni a zenei piacon. Hogyan vélekedtek erről? Van, aki segít nektek vagy próbáltok minden fellépésszervezést és egyéb menedzselést magatok kézben tartani?
IMG_6065b-2Petyka; Hogy mennyire nehéz vagy könnyű, az szerintem csak hozzáállás kérdése. Bármilyen hobbyt is választasz magadnak, – ahhoz hogy a lehető legprofibban műveld – sokat kell vele dolgozni, agyalni rajta. Tehát addig, amíg a nehézségeket is kihívásnak tekinted, nem fogod nehéznek érezni az adott dolgot. Nem gondoljuk azt, hogy reménytelen lenne az ismeretlen formációk helyzete. Ez részben azért van, mert eddig szinte csak segítő kezeket tapasztaltunk. 
Vannak támogatóink, mint például a menedzserünk; Környei Attila. Ő a kezdet-kezdete óta segít nekünk a magyar popzene dzsungelében eligazodni. Attila sok évtizedes tapasztalata sok akadályon átsegít minket. De mi magunk is nagyon szeretjük az ügyeinket intézni, nem arra várunk, hogy majd maguktól megoldódnak a problémák.
Robbo; Nagyon örülünk, hogy ennyire népszerű az, amit képviselünk. Kellemes, rádióbarát, mai, modern elektropop, vegyítve az élet minden területéről szóló szövegvilággal, lehetőleg közérthetően. Nem szeretnénk megfejteni, megmagyarázni semmit, az a cél, hogy a hallgatóságunkat pozitív érzések töltsék el ha minket hallgatnak.

Ki írja a dalitoknak a szövegét? 
Robbo; A szövegeinket Szemenyei Vivien és Petyka jegyzi, de „Pörög a világ”-ot Bozont írta, aki manapság az éjjel-nappal Budapestben szerepel, és nagyon tehetséges szövegíró. Mostanában én is kedvet kaptam Petykáéktól, így jómagam is bontogatom a szövegírói szárnyaimat… 
 
Habár elég közhelyes lesz az alábbi kérdés mégis egy együttes esetében fontos szempont . Kik a példaképeitek vagy, kik azok az előadok akiktől Ti is előszeretettel hallgatok dalokat?
Petyka; Imádunk mindenkit, aki nem az ezerszer elcsépelt, sablonos zenében gondolkodik! A Halott Pénzt ugyanúgy kedveljük, mint például David Guettát, vagy a Pendulumot. Szeretjük azokat a bandákat, akik keverik a zenei irányzatokat, nem félnek kísérletezni. Legyen a műfajában profi és igényes! Ez a legfontosabb!
Tervezitek a jövőben, hogy kiadtok egy lemezt?  
12699153_1259808797384914_1550185376_oPetyka; Jelen pillanatban nem gondolkodunk albumban. Most a célunk az, hogy minél több klipünk, szöveges videónk (lyrics videó) kerüljön fel a youtube-ra, hiszen manapság onnan tájékozódnak az újra fogékony hallgatók. Egy feltörekvő banda célja csakis az lehet, hogy dalaival bebizonyítsa létjogosultságát. Viszont ha úgy látjuk, hogy a közönség kíváncsi lenne 10-11 Alpha Beatz dalra, akkor nagy örömmel készítjük majd el a „nagylemezt”!
Hol lehet elérni szerzeményeitek? Hol lehet megvásárolni? 
Robbo; Mint azt Petyka is elmondta, jelen pillanatban nincs albumunk, de a „Szárnyalhatsz”-t már megvette egy kiadó, akik az összes netes zenei áruházban megjelentetik a közeljövőben. Aki kíváncsi ránk, az meghallgathatja dalainkat a Funkbasskiller Production oldalain, a   https://soundcloud.com/p-ter-tomor linken, vagy a youtubeon itt; https://www.youtube.com/user/Funkbasskiller
Merre lehet titeket megtalálni? Hol léptek fel a közeljövőben?
Petyka; Tavaly nem sok fellépést vállatunk, hiszen 2015 az épitkezés éve volt. Idén viszont az ország több pontján fellelhetők leszünk. Ezekről a fellépésekről szintén a facebook oldalunkon tud tájékozódni mindenki, akinek tetszenek a dalaink.
Mit terveztek jövőre nézve? Kitűzött célok ebben az évben?
ALPHA_BEATZ_hagytuk_KÖZEPESRobbo; Márciusban jelent meg a „Szárnyalhatsz”, ami a visszajelzések alapján bejön a közönségnek. Ezt követte április közepén a „Hagytuk” cimű lyrics video, ami a gyermeki álmok elvesztéséről szól, és nagyon mai electro hangzású, húzós dal.
Május második felében szeretnénk elkészíteni első angol nyelvű dalunkat, amit a New Level Empire-ből ismert Krajczár Petivel együtt készítünk. A hozzá tartozó klip is a youtube-on fog debütálni, valamikor június elején. Majd még egy-egy klip augusztusban és októberben. Elég sűrű a program, de mint már mondtuk, nagyon élvezzük az alkotást! 
Petyka; Számunkra a dalkészítés egy kreatív hobby, nem pedig nyűg… Van aki pecázni jár, van aki vasútmodelleket épít. Mi pöpec zenéket, jó klipeket, sodró hangulatú fellépéseket szeretnénk összehozni… 

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .