A Dal 2015 első elődöntője, ahogyan mi láttuk!


Most kivételesen minden technikai hiba nélkül indult szombaton, az M1 csatornán „ A Dal 2015” első elődöntője!

DAL_2014_LOGO_RGBIdén a nézők is szavazhattak minden egyes dal sorsáról mégpedig sms és telefonos applikáció segítségével! De ahogy vesszük, egykutya, volt mind a kettő, hiszen az applikáció is sms-t küldd természetesen alapdíjas sms-t!

Az első elődöntött Bori indította egy gyenge kezdéssel maga a zene színpadra való volt, de az énekesnő helyenként nagyon elcsúszott! Garantál kiesőként tudhattuk véleményünk szerint már az első percben!

Majd következett Farkas Jenser Balázs zenekara a Dalon volna mit csiszolni, de ők sem bizonyultak elégnek!

De kiemelkedően jónak tűnt számunkra Szűcs Gabi zenéje, ami az Úgysem felejtesz el címet kapta! Rákay Philip szerint ez a Dal nem akar trendet követni és ez a jó benne! Az énekesnő egyébként mondhatni sexi piros tűsarkúban szerette volna végig tipegni az előadását, de nem jött össze neki úgy járt, mint hamupipőke! Viszont a továbbjutás garantált volt!

 

Tőlünk a legkülönösebb produkció nevet a Passed zenekar kapta fiatalok mondhatni műveltek és kellően őrültek a zenét egyelőre nem tudjuk hova tenni! De az énekes csajszi mindenesetre egy tini könyv regényből kilépett főhősre emlékeztet! És mindenesetre a hársfa is jól mutatott a színpadon!

Csiszár Jenő szerinte „Ez a modern innovatív Pop zene” szerintünk is habár még nem tudjuk, eszik vagy isszák

Bogi rutinos fellépőnek számított legújabb dala a Word of Violence  is tovább jutott a középdöntőre  a képi világ a színpadon remek volt a leányzó pedig hozta a szokásos szeleburdi formáját!  Csiszár úr viccnek szánta vagy sem kijelentette vehetne magának egy cipőt! Hiszen babonából mezítláb lépett a színpadra Bogi!

Szakács Gergő „cover” király egész jól szerepelt a dal szövege egész jó! Fluorból és Diaz kitett magáért, hiszen a szöveget ők írták!  A zsűrinek már nem annyira jött be volt, akinek a szöveg közhelyes volt, aki csak alul pontozott!

Antal Timiék szerzeménye igazán bejött nekünk mind előadásban mind hangszerelésben vad volt színpadra termett kellemes csalódás volt! Ezt a zenét is lepontozta a zsűri, de magyarán szólva ez kevés igyekezett volt tőlük, mert nekünk nézőknek tetszett így Ők is a középdöntőbe jutottak!

Tóth Vera hozta a profizmust és a minőséget a színpadra tőle se kevesebbet se többet nem vártunk!

Az MDC zenekar pedig ismét a kellemes csalódás kategóriába tartozott, hiszen jól énekeltek, még ha a zene nem is Eurovíziós!

A dal középdöntőbe jutott, ha előadói: Passed, Tóth Vera, Dallos Bogi, a Karmapolis, Szűcs Gabi és Antal Timi