Ágnes Vanilla


Magyar sztár lexikon első cikkében kiről is írhatnánk, mint a gyönyörű énekesnőről Ágnes Vanilláról!

85900a

Frenyó Ágnes művésznevén Ágnes Vanilla 1977. november 8.-án született! Már kiskorában kiemelkedő tehetség volt 15 évesen már zenét írt! Majd tovább fejlesztette tehetségét zongorázni és furulyázni tanult! 16 évesen már első zenekarát alapította, ami a  Message című nevet kapta! Abban az időben, Ausztriában és Németországban nagy sikereket értek el! Te Ágnes többre vágyott 1988-ban elindította szóló karrierjét!

 

Első lemeze 1999-ben Örök nyár címmel jelent meg! És uralta a játszási listák élét!Ezen a lemezen volt hallható a Bármerre jársz című dal is, amihez videoklip is készült!A videó sokáig helyet kapott a zenei tévé Top 20-as listájában!

 

És ennyi a nyers adatokról! Többit a wikipédián is el lehet olvasni!

 

Ágnes a Magyar zenei élet királynője sajátos stílusa hangszerelése kiemelkedő Magyarországon!Az énekesnő nagy művészi vénával rendelkezik!Többek között József Attila verseit is remekül és átéléssel énekli el és adja elő a közönségnek!

 

A rádiók a mai napig szívesen veszik elő régebbi dalait, mint például a Merre jársz, Valaki más és a Titkaid című számot is!

 

Az utóbbi számot 2012-ben az XFactor vendég előadója ként Bery Arival is előadta!