Interjú a Children Of Distance zenekarral!


Múlt hónapban április 27.-én megjelent egy nyári dal amellyel a Children Of Distance ajándékozott meg minket.

 

Jó magam is zenész vagyok ugyanebben a műfajban mint a C.O.D és nagyon szeretem a dalaikat, és bírom a srácokat, gondoltam készítek velük egy interjút, amelyre Shady (Nyári Roland) válaszolt a csapat nevében. Most talán válaszokat kapnak az olyan legnagyobb rajongók is akik esetleg mégsem tudnak róluk olyan sok mindent:

1. kérdésem: Ha bár a nevetek ,,távolság gyermekei” de ez tulajdonképpen mit is takar, honnan jött mennyire laktatok egymástól távol?
A távolság gyermekei – amit így magyarul nem is igazán használunk – onnan jött, hogy Horus (Somogyi Péter) Szűcsiben lakik, Carp-E (Ács Róbert) Máriapócson, én pedig (Shady – Nyári Roland) Kiszomboron. Google térképet elő, rá lehet keresni, hogy mekkora távolság is van közöttünk pontosan 🙂

2. Hogyan is indult a dalírás, hol ismerkedtetek meg, mi hozott titeket össze?
2006-ban, Sub Bass Monster internetes fórumán ismerkedünk össze a srácokkal. Volt egy topic, ahova mindenki beírhatta verseit, szövegeit. Oda írogattunk mindhárman, illetve rajtunk kívül még nagy csomóan. Horus egyszer egy privát üzenetben rám írt, hogy tetszenek a szövegeim, mi lenne, ha írnánk egy közös szöveget. Innen indult. Ezután én elmentem nyaralni, és amikor visszatértem, 2006 június 2-án azzal a hírrel fogadtak, hogy alapítottak egy csapatot, immáron Carp-E-val, és közölték, hogy én is benne vagyok. Ja mondom jó… 😀 Szóval egy ilyen elhaló ötlettől vezérelve kezdtünk el közösen dolgozni.

 

3. Egy dalotokba ezt írtátok: ,,egy szó, a távolság már a csapatunk része, már ő is beleszőtte magát ebbe a mesébe” ez mit is takar? Még most is ugyanott laktok ahonnan indultatok, vagy már azért közelebb?
Ugyanott. Továbbra is minden fellépéshez, interjúhoz, stúdióhoz ingázunk. Mindenki feljön Pestre, ahol a turnémanager összeszed bennünket, megyünk fellépni, hazafele pedig mindenki jön haza. Viszont Carp-E-nak van Pesten egy albérlete még pluszban.

 

4. Mi volt az első dalotok?
Első dalunk talán nem is volt, első lemezünk volt, amit Kecskeméten rögzítettünk. 2 nap alatt húsz dalt vettünk fel FankaDelinél. Ott találkoztunk egymással először élőben így hárman 🙂 Összelopkodtuk az alapokat, és megcsináltuk a lemezt, amiből három példány készült összesen. Rettenetesen sikerült, senki ne hallgassa 😀

 

5. Honnan jött az ötlet, hogy épp Ladányi Patrícia (Patty) énekelje fel az egyik leghíresebb dalotok az ,,Emlékezz rám” és annak a második részének refrénjét? Régóta ismeritek őt?
Patty-t Carp-E ismerte, s mondta, hogy nagyon kellemes hangja van a lánynak mi lenne ha elhívnánk. S így lett. De az első Emlékezz Rámnak nem ő énekli a refrénjét, hanem Kriszta. Akit viszont a hangmérnökünk ajánlott 🙂

 

6. Mikor, hogyan, és milyen körülmények között kezdődött el a ti nyári táborotok? Idén is lesz?
Tavaly volt az eddigi első és egyetlen nyári táborunk. Egy ötlettől vezérelve indult el a dolog, amit a managerünkkel közösen találtunk ki és szerveztünk meg. Nagyon nagy meló egy ilyen tábort megszervezni, ezért egyelőre nem is tudjuk ezt rendszeresíteni. Idén nem lesz, de jövőre tíz évesek leszünk, lehet, hogy csinálunk valamit majd 🙂

7. Ti írjátok a dalaitokat? Mi ihleti őket? Saját tapasztalat alapján írjátok meg, ti veletek is megtörtént, vagy sem?

Az új dalotok a ,,Tegnap láttalak” c. dal honnan jött, mi ihlette?
Mi írjuk a dalainkat, mindenki a saját szövegét, amit előad. Élet tapasztalat is, megfigyelések is, érzések, van ami megtörtént és van ami nem, van amikor beleképzeljük magunkat egy adott helyzetbe. A Tegnap láttalak refrénje úgy született, hogy Horus szó szerint megálmodta, felébredt és mondta, hogy gyerekek, megvan a nyári dalunk! Felnyomta a refrént és egyből tudtuk, hogy szuper lesz. Fogtuk a zenekarunkat, feljátszották az alapot és elkészült a dal.

8. Mit üzentek a rajongóitoknak?
Éljenek a csajok! 🙂

A bandának köszönöm szépen az interjút, bízom benne hogy még én is nagyon sok koncertjükre juthatok majd el!

xkep_1397385296.jpg.pagespeed.ic.hlaCUO757I (1)