Duna-part Fesztivál Élménybeszámoló: Kalandok a Zene Varázslatos Világában


2023. július 8-án léptem be harmadmagammal a Ráckevén megrendezett Duna-part Fesztivál kapuján, ahol számos sztárfellépő között a Carson Coma zenekar és a ByeAlex és a Slepp tűntek fel a horizonton!

Igazat megvallva, nem vagyok az a fesztiválozó típus. Sőt, ahogy öregszem, egyre inkább úgy gondolom, hogy többet ér egy borozgatós péntek délután, mint egy átbulizott hétvége! Mégis, ez volt az első rendezvény, amire már télen, februárban megvettem a jegyeket előre, és meglepő módon még vártam is! Annak ellenére, hogy nem volt annyira igazi nyarunk, mégis ez a szombat délután elég forrónak ígérkezett.

Szerencsére indulás előtt még csekkoltuk a rendezvény Facebook oldalát, ahol szerencsére megírták, hogy engedélyezik a bontatlan ásványvíz bevitelét. Elnézve a korábbi kommenteket, alapból azt gondolom, hogy engedélyezni kellett volna!

Mindenesetre sikerült időben odaérnünk, és meglepő volt, hogy korábbi napokkal ellentétben nem fogadtak minket méteres sorok, így biztonsági ellenőrzés után könnyedén bejutottunk! Habár ez is az én esetemben több percet vett igénybe, valószínűleg ijesztő lehet a 160 centiméterem, hiszen hármunk közül nekem kellett kipakolni a táskámat. Persze, nincs is ezzel semmi gond, lényeg a biztonság…

Ahogy sikerült körbejárnunk a rendezvény helyszínét, arra is rájöttünk, hogy amellett, hogy korán érkeztünk, valószínűleg még egyelőre a legidősebbek is vagyunk, persze a rendezők kivételével. Szerencsére sikerült megtalálnunk a legjobb italos standot, ahol sikerült kellő bátorságot összeszedni ahhoz, hogy az első sorok egyikében tomboljunk a Carson Coma zenekar zenéire!

Nem tagadom, őket vártam a legjobban. „Elég elvont néha a zenei ízlésed,” szóvá is tette a tesóm, de pár ismertebb zene után a többieknek is sikerült felvenni a zenekar hangulatát! Bár nem minden zenéjükért rajongok, viszont tetszik, hogy a srácok elég bátrak ahhoz, hogy kormány- és társadalomkritikus dalokat dobjanak össze, aminek „ordításával” a rajongók is úgy érezhetik, hogy egy olyan szabad országban vannak, ahol szabadon vállalhatják a véleményüket minden következmény nélkül. Remekül átjött ez az életérzés, és mondhatni meg is alapozta az esténket!

Ahogy vége volt az egyik koncertnek a nagy színpad mellett a másik színpadon jött a következő fellépő, remekül össze volt hangolva, ami kimondottan tetszett. 100%-on pöröghetett mindenki, egy perc sem ment kárba. 4 színpad közül lehetett választani, és volt is miből választani!


Az estét pedig a ByeAlex és a Slepp zárta! Utólag megértem, hogy a srácok tudnak bulit csinálni, mind zene, mind látvány tekintetében. Rendesen megmozgatták a közönséget, az biztos, hogy remek választás volt a fesztivál zárására!

Képek:Freepik.com

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .