Lúdláb fagylalt házilag
Hozzávalók:
– 2 db tojás
– 8 dkg porcukor
– 2 evőkanál holland kakaópor
– 10 dkg étcsokoládé
– 2,5 dl Hulala habtejszín
– 20 dkg magozott meggy
– rum a meggy beáztatásához
– friss menta
Elkészítés:
A tojássárgáját és a porcukor felét addig keverjük míg fehér nem lesz.Majd hozzá keverjük a kakaóport és a vízgőz felett megolvasztott majd kihűlt étcsokoládét.A tejszínt felverjük kemény habbá,forgassuk a krémhez.
A tojásfehérjét a maradék porcukorral verjük kemény habbá és keverjük hozzá ezt is.Majd hűtőbe tesszük és hűtjük.Eközben a rumban beáztatjuk a meggyszemeket és legalább 15 percig állni hagyjuk.
Mikor lehűlt a „fagylaltunk” bele forgatjuk a lecsepegtetett meggyszemeket és hozzá adjuk az apróra vágott mentát. Ha van fagylatgépünk akkor könnyű dolgunk van ,hiszen a gép utasításainak megfelelően kell elkészíteni a fagylatot.Ha nincs ,akkor betesszük a mélyhűtőbe és félóra múlva robot géppel habosra keverjük ,ezt(5x ismételjük ). Majd hagyjuk megfagyni és másnap tálalhatjuk is.
Díszíteni lehet pl:mentával,csokoládéval,dióval ez persze fantáziára van bízva.