El sem hiszem, hogy ennyire elrepült az év. „Így dekoráld a házad”.


Őszintén szólva minden évben megfogadtam, hogy az évszaknak megfelelően próbálom dekorálni házat.

Számomra kettő olyan időszak van, amit szeretettel várok.

Boldogsággal tölt el évről-évre a tavasz első napsugara. Csodálom a fák rügyezését és a hosszabbodó, erővel feltöltő nappalokat.

Viszont, még inkább kedvelem az ősz minden pillanatát, az elszáradt falevelek színének sokaságát. Ilyenkor bár bután hangzik, de hangolódni kezdek az ünnepekre, az év végére. Dekorációt készítek, bugyuta, vagy már ősrégi filmeket nézek. Több időt töltök kint a kertben vagy a szabadban, mint egész nyáron. Legalább ilyenkor biztos lehetek benne, hogy nem kell attól tartani, hogy szénné égek a napon.

Akik ismernek tudják-és most lehet kővel dobálni és hazaárulónak és egyéb butaságnak ki kiabálni-, imádom a Halloween-t. Magyarországon, most kezd igazán „divatba” jönni, de barátaimmal már több mint 10 éve ünnepeljük, valamilyen formában. Eleinte, különösebb felhajtás nélkül, ma már viszont a dekoráció is kezd egyre komolyabb lenni.

Általában ilyenkor előkerülnek a rosszabbnál-rosszabb horror filmek, amiről ugye tudjuk, hogy társaságban, amúgy is vígjátékok lesznek.

Kanyarodjunk vissza a dekoráció készítéséhez. Szerencsére, hála a természetnek, nem kell sokat gondolkozni azon, mit használhatunk fel pl.: egy ajtókopogtató elkészítéséhez. Mogyoró, dió, toboz, kukoricacsuhé, száraz falevél ágak.

Ajtókopogtató

Minden évben igyekszem Halloween alkalmából valami ijesztőt is készíteni, de általában inkább viccesre szokott sikerülni. Köszönhető a nem létező kézügyességemnek.

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .