Életmódváltás 1.0


Gondolom már sokatok volt úgy,hogy itt az idő most változtatni kell az életmódotokon. Nincs este hat után nasi, kevesebb chips, kevesebb csoki. És jön az elhatározás, hogy legalább napi fél órát szenvedni kell a joga szőnyegen a kockás hasért.

Én is így kezdtem ,de idő előrehaladtával kiderült, hogy nincs motiváció, nincs kitűzött cél és napról napra adtam alább és hagytam el az edzést, tornát,szenvedést, hívhatjuk bárhogy is. A lényeg hogy messze volt a cél, mint Makó Jeruzsálemtől.

És bizony nem csak ez volt a legnagyobb probléma. Sajnos magával a fogalommal sem voltam tisztába ,mert ugye az nem cél ,hogy kockás hasat akarok. Továbbá idővel arra is rá kellet jönnöm, hogy a testem sanyargatása a rendszertelen étkezés az immunrendszeremet is szépen fokozatosan haza vágta. Mindezt pont abban az időszakban, amikor ugye a legnagyobb szükségem lett volna rá, a téli megfázások és az influenza járvány kellős közepén.

fotó:pixabay

Ha egy ilyen elhatározásba, kihívásba vág bele az ember, tisztában kell lenni pár dologgal. Rengeteg cikk, videó áll rendelkezésetekre a neten, de tudnotok kell, hogy minden ember különbözik. Van aki irtó szerencsés genetikával rendelkezik,és ha a súlytöbblete sem vészes, akkor 6 hónap alatt remek eredményt képes elérni, esetleg még kevés erőfeszítéssel is. A második csoport az ahová én is tartozom, akinek akár 8- 9 hónap is kell, mire látványos változást ér el. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor mi vagyunk azok, akiknek előbb elfogy a lelkesedése, s csak utána az úszógumija.

Sajnos tapasztalatból beszélek, az edzés során vannak mélypontok, és ilyenkor jó ha az ember nem egyedül vág neki az életmódváltásnak. NEM SZABAD FELADNI. Viszont ha minden part szakad, van egy remek megoldás, dokumentáld az eredményeidet, fotózd a tested, minden nap mérd le a derékbőségedet, a karodat. Jegyzeteld, hogy milyen a közérzeted mióta edzel. Bízz bennem, segíteni fog, ha visszaolvasod azon a napokon amikor mélypontra érsz.

Igen ,ami a legfontosabb ezeken a napokon felejtsd el az Instragramot és az összes közösségi hálót. Az nem a valóság, csak egy- egy elkapott pillanat ,ami gondosan retusálva van. Az igazi eredményekért meg kell dolgozni,de napról napra jobb lesz. Erősebb és büszkébb leszel magadra, ez a valóság.
És itt az életmódváltás tanácsaim röviden pontokba szedve.

1. Talán a legfontosabb: legyen igazi célod és egy idő korlát. Pl:. 10 hét múlva a saját súlyom háromnegyedét kifogom tudni nyomni mellben.

2. Étkezz rendszeresen, nem vicc, fontos a napi ötszöri étkezés,ha nem étkezel rendszeresen, pont az ellenkezőjét fogod elérni, a tested a kevés bevitt tápanyagból raktározni fogja a zsírt.

3. Legyen egy edzés terved, szerencsére ma már rengeteg alkalmazás van, amit letölthetsz a mobilodra kezdetben jó segítség lehet. A következő cikkben azt is bemutatom, hogy én melyik 2 alkalmazást szeretem és használom.

4. Dokumentálj. Ahogy fentebb is említettem nem árt, ha fotózod a tested és jegyzetelsz. Hidd el, negatív napokon még jól jöhet.

5. Fogyassz sok vizet. Fölösleges koptatni a klaviatúrát mindenki ismeri a jótékony hatásait.

Nekem ez az 5 pont bevált, persze az elmúlt idő során bővült egy 6. és egy 7. ponttal is ,de erről majd bővebben a következő cikkben írok nektek.

Fontosnak tartom megemlíteni,hogy nem vagyok edző, sem életmód tanácsadó ,sem táplálkozási szakértő. Csupán saját tapasztalataimat írom le ,amik nekem beváltak. Csak remélni tudom ,hogy egy picit segíteni tudok álmaitok elérésében.

Borítókép forrása: Pixabay

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .