Felárazott emlékek. Túlértékelt ingatlan árak vidéken?


Házat vennék vidéken, de nem mindegy mennyiért!

 

A rohanó világnak és munkalehetőségeknek köszönhetően a kisebb falvak egyre inkább elnéptelenednek. Lakóik megöregednek, a fiatalok pedig inkább költőznek közelebb a munkahelyhez és hagyják ott a szülő falvat.

Egyre több ember válassza a nyüzsgő nagyvárost a nyugodt vidéki hétköznapok helyett! Miért is? Nem minden esetben a fent említett okok okozhatják az elnéptelenedés.

hazvasarlas

Kép forrás:http://www.statikum.hu/images/cikkek/hazvasarlas

Saját tapasztalatok alapján tudok csak beszámolni és véleményt írni, amit meg is teszek, persze ígérem, hogy a szavakat próbálom úgy, egy mondattá formálni, hogy ne sértsek meg túlzottan senkit! (Habár ez elég nehéz lesz) .

 

Kezdjük a puszta ténnyel Magyarországon egyről a kettőre lépni és házat venni fiatalként vetekszik avval a kihívással, hogy nulla felkészüléssel lefussam a Spar maratont! De bátorkodtam az elmúlt években eme vágyálmomat gyakorlatban is előkészíteni a megvalósításra. Tudatósan böngészem az ingatlan oldalak portáljait hirdetéseit figyelem a helyi újságok reklám blokkjait és vadul böngészem, szememmel a boltok elé kihelyezet hirdető táblákat.  

 

És mostanság szomorúan jövök rá, hogy az elnéptelenedést pont az a korosztály okozza, aki leginkább a fiatalokat okol mindenért! Jómagam szívesen vennék házat Ürbőpusztán, de én, mint vásárló szeretem a pénzemet (vagyis a bank pénzét J ) olyan házba fektetni, ami legalább a hitel lejártáig kiszolgál. Az-az nem fogom azt a késztetést érezni, hogy innen menekülni kell.

69229638

 

Ez mind és szép és jó, de addig, amíg valaki 8 vagy 10 akár 15 millióért árul egy házat, tanyát, addig igenis el fog gondolkozni az ember, hogy inkább, költözik egy nagyobb vidéki városba és azon a pénzen már, akár medencés házat kap.

 

Mivel ismét csak saját tapasztalatom alapján tudok érvelni, vegyünk példának egy közel 6 éve fűtetlen üres sorházat itt a semmi közepén (amit én annyira szeretek) viszonylag közepes telekkel 2 szobával, fa ablakokkal az otthon melegét kályha biztosítsa. Legközelebbi buszmegálló körülbelül 300 méter napi háromszori volánbusz közlekedés, ugyan csatlakozással Pestre is eljut a gyerkőc, ha akar, de időbe nem ér be. Bolt nincs, kocsma van, de oda meg nem megyünk. Irányár 9 millió! Itt jön a lottós reklám. MENNYIIIIIIIIIIIIII ? Most meg a Fuimucil . MIÉRTTTTT?

 

Hát erre nagyon egyszerű a válasz az eladni kívánt házikó tulajdonosa itt élte le a fél életét és az emlékeit árazta fel.

 

Amiből kösz, de én nem kérek, azért veszek házat, hogy saját emlékeim legyen saját ízlésemre formált fal színekkel és nappalival.

 

Na, már, most akinek van, kedve nézzen szét, hogy Kunszentmiklóson, Bugyin, Dabason és a környező jobb helyzetben lévő településen ezért ár árért vagy egy picivel többért mit kap!

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .