Interjú a Henderson Dáviddal a Dal 2017 nagy esélyesével.


Napokon belül kezdődik az Eurovíziós dalverseny magyar előválogatója a Dal 2017. Ebből az apropóból faggattuk a legjobb 30 közé jutó Henderson Davidot. Aki a White Shadows című legújabb dalával vágott neki a megmérettetésnek.

The Voice című tehetségkutatóból ismerhetett meg a nagyérdemű. Ennek már kicsivel több, mint négy éve javíts ki a, ha tévedek ,azóta miben változott meg az életed?

Amikor a Voiceban szerepeltem akkor még csak 17 éves voltam. Azóta valóban sok dolog történt velem. Befejeztem a tanulmányaimat itthon és az USA-ban. Megnősültem van egy gyönyörű feleségem és egy cuki kutyusunk. Jelenleg egy óvodában dolgozom, mint angol nyelvű óvobácsi.

Ennek ellenére mégis tudatosan építetted a karriered 2013 júliusában jelent meg az első saját számod a 1000 years. Ami szerény véleményem szerint „fülbemászóra” sikerült. Most pedig itt a legújabb szerzeményed a White Shadows amivel indulsz az Eurovíziós dalfesztivál magyar előválogatójára.

Köszönöm szépen, a 1000 Years után megjelent még egy dalom magyarul a Felhőtlen, amit Caramel írt nekem. Mindkét dalt nagyon szeretem, de valamiért nem kaptak nagy nyilvánosságot. A White Shadows az első saját szerzeményem, ezért is különlegesen kedves számomra.

Honnan jött az ötlet hogy jelentkezel a Dal 2017-be?

Kíváncsi voltam hogyan értékeli a szakma a dalom 🙂

Milyen érzés volt mikor megtudtad, hogy a dalod bejutott a legjobb 30 közé?

Nagyon hálás vagyok, óriási elismerés, különösen azért, mert nagyon erős a mezőny.

Mit gondolsz, milyen esélyekkel indulsz?

Őszintén? Nem tudom. Ez egy új stílus, nem a megszokott. Lesz, akinek nagyon fog tetszeni és valószínű lesz, aki kritizálni fogja, mert nem szereti a dropot és szokatlan lehet számára. De nekik van egy jó hírem: elkészült az akusztikus verzió is, ami egy kicsit lágyabb.

Most hogy napok választanak el, hogy nagyérdemű előtt szélesebb körben is megmutasd, legújabb dalod hogyan telnek a napjaid?

Most épp arcüreggyulladásom van, így egy kicsit nehéz a hosszú próba napokat végig tolni, de igyekszem így is mindent beleadni!

Mennyi gyakorlással jár egy ilyen műsorra való felkészülés?

Szerintem ez mindenkinek változó, de én sokat készültem.

Van-e olyan kedvenc előadód, akinek a munkája inspirálóan hat rád?

Nagyon szeretem Ed Sheeran-t, Justin Timberlake-et, Bruno Mars-t, Backstreet Boys-t és még sok mást..

A 30 induló dal közül van személyes kedvenced?

Részt vettem még a Peet Project és Chase dalában, amik mind nagyon kedvesek nekem.

Tekintsd meg Te is Dávid White Shadows című legújabb dalát és támogasd szavazataiddal, hogy ő képviselhesse Magyarországot az Eurovíziós dalversenyen!

 

Friss infókért követheted Dávidot az alábbi linkeken!

https://www.facebook.com/officialhendersondavid/

https://www.instagram.com/hendersondavid.official/

A borítókép forrása:https://www.facebook.com/officialhendersondavid

 

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .