Ismét Dunai Regatta egyetemi evezős és sárkányhajó verseny Budapesten


cfileIdén is megrendezi a tavaly nagy sikert aratott Dunai Regattát az Antall József Tudásközpont. A csütörtöki eseményen egyetemek evezős és sárkányhajó csapatai szállnak vízre Budapest szívében.

A rendezvény honlapjának tájékoztatása szerint a nyolcasokba hivatásos evezősök, míg a sárkányhajók lapátosai közé amatőrök jelentkeztek. A versenyzők a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig hajóznak majd végig.
Az idei viadal két magyar, illetve három külföldi egyetemmel bővül. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem mellett a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói is vízre szállnak, s a visegrádi országok EU-s csatlakozásának tizedik évfordulója alkalmából az evezős futamok kiegészülnek a V4-es futammal, így a megmérettetésben cseh, lengyel és szlovák egyetemek csapatai is részt vesznek.
Újdonságként a futást kedvelők is cipőt és jelmezt húzhatnak, és a sportesemények mellett számos programmal, koncerttel is várják az érdeklődőket. A jó hangulatot Besenyei Péter légi parádéja mellett az egyetemek pompomlányai és egyetemi hallgatókból álló zenekarok biztosítják majd. A látogatók az ENSZ különleges világjáró pódiuma mögött azt is elmondhatják, hogy milyen világban szeretnének élni.
A rendezvényre több mint tízezer szurkolót várnak, a központ a Műegyetem rakparton lesz. A program 10 órakor kezdődik, az ünnepélyes megnyitót 15.20-kor tartják, a versenyeket pedig ezt követően rendezik. Az esemény házigazdája Gundel Takács Gábor lesz.

MTI 2014. április 29., kedd 6:00