Biztosan szeretitek a házi süteményeket,(Ki nem szereti?!) ezért úgy gondoltam megosztok veletek egyet azok közül a receptekből, amelyeket elkészítettem és saját képpel illusztrálom nektek. Ha van kedvetek készítsétek el, és még több receptért látogassatok el a blogomra: Poszoly Konyhája
Hozzávalók:
– 7 tojás
– 15 dkg kristálycukor
– 1/2 csomag sütőpor
– 8 dkg étkezési keményítő
– 2 evőkanál kakaópor
– 10 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
– 3 dl Hulala tejszín
– 15 dkg porcukor
– 2 dl natúr joghurt
– 1 citrom leve
– 30 dkg málna
– 1 csomag zselatinfix
Hozzávalók a mázhoz:
– 30 dkg porcukor
– 2 kávéskanál citromlé
– 5-6 evőkanál málnaszörp
Díszítéshez: például: málnaszemek, citromfű, menta
Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 evőkanál vízzel, és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, több adagban hozzákeverjük a kemény habot, majd beleforgatjuk a sütőporral, keményítővel, kakaóporral elkevert lisztet. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk, és egyenként sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe egyengetjük, előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 15 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt keményre verjük, hozzákeverjük a porcukrot, majd apránként a joghurtot, a citrom levét, a málnát, végül a zselatinfixet. A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A mázhoz a hozzávalókat simára keverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük és díszítjük
.
Jó étvágyat!