Margaret Island interjú-„Ahogy a Margitsziget Budapesten, úgy mi is próbálunk egy szigetet képezni a hazai zenei életben”


A nyár legnagyobb slágerét is nekik köszönhetjük! Számos fesztiválon léptek fel és örvendeztettek meg minket fellépéseikkel! Nem indul nálunk, úgy nap a szerkesztőségben, hogy egy-egy dal fel ne csendülne tőlük! Ezért felkerestük őket! Kérdeztünk és ők válaszoltak.

Hol ismerkedtetek meg?

Kristóffal egy gimnáziumba jártunk, együtt kezdtünk el zenélni is. Közösen írtuk meg az első dalainkat és együtt tapasztaltuk meg milyen jó érzés órákon át próbálni vagy a színpadon állni. Vikivel egy balatonboglári tehetségkutatón találkoztunk, egymás ellen versengtek a zenekaraink. Viki gyönyörűen énekelt, elvarázsolt minket a hangja, kisugárzása, gratuláltunk is neki a koncertek után, innen az ismerettség.  

 

Mikor alakultatok és hogyan jött az ötlet hogy zenekart alapítsatok?

 

Úgy alakult, hogy nagyjából két éve mindhárman saját zenekar nélkül maradtunk, és Kristóffal sok befejezésre váró dalkezdeményünk volt. Ezeket mutattuk meg Vikinek, a szobámban kezdtünk el örömzenélni. Az első pillanatban egymásra találtunk, jól kiegészítjük egymást így hárman.

 

Honnan jött a névválasztás?

 

Ahogy a Margitsziget Budapesten, úgy mi is próbálunk egy szigetet képezni a hazai zenei életben, ahová betérhet minden kedves érdeklődő megnyugodni, távol a város zajától, a sok frusztrációtól, és egyszerűen kikapcsolódni.

 

A dalaitok szövegében és hangzásában érezhető a tisztaság és az alázat. Ki írja a dalszövegeket és egy-egy dal megíráskor honnan jön az ihlet?

 

A dalok írásakor a saját életünkből merítünk, arról írunk ami éppen foglalkoztat minket, így dolgozzuk fel a velünk történteket. Több szövegíró is segít nekünk ezeket a gondolatokat rímekbe foglalni. Az első dalunkhoz Bródy Jánostól kaptunk ajándékba egy csodálatos dalszöveget, a Nem voltál jót. Hihetetlen érzés, amikor a koncerteken velünk együtt énekli az egész közönség. A lemezünkre a legtöbb szöveget Hujber Szabolcs írta, vele sokat beszélgettünk egy-egy dal kapcsán. Neki köszönhetjük a Csöndedet, a Bolyongót és a legújabb klipes dalunkat az Esőt is.

 

Idén jelent meg az első nagylemezetek! Hogyan fogadta a közönség? A csapaton belül hogyan ünnepeltétek meg az első igazi mérföldkövet?

 

Mi is meglepődtünk, hogy mennyire jól fogadták. Egy teltházas koncerten ünnepeltük meg a lemezt az A38 hajón, egy héttel a megjelenés után. A legújabb dalokat is kívülről fújta a közönség, hihetetlen élmény volt, még most is a koncert hatása alatt vagyunk.

 

Március 25-én debütált a Petőfi Rádióban a Csillagtalan című Lotfi Begivel közösen készített feldolgozásotok! Hogyan történt ez közreműködés ki állt elő az ötlettel?

A Csillagtalan egy újévi meglepetés videónak készült, nagyon szeretjük a magyar népdalokat, fontos, hogy a mai fiatalság is megismerje ezt a hatalmas dalkincset. Begi látta a videót és megkeresett minket, hogy szeretné továbbgondolni a feldolgozásunkat, mi örültünk az ötletnek, mert így egy egész más közönség is megismerhette a zenénket.       

 

Az elmúlt évben az ország több pontján és fesztiválján léptetek fel. Számon tartjátok, hogy mennyi fellépéssel örvendeztettétek meg a rajongóitokat vagy már lehetetlen nyomon követni?

 

Ha jól számolom már több, mint 70 koncertünk volt az elmúlt bő egy évben. Egy csodás zenekarral játszhatunk együtt, akik nem csak remek zenészek, hanem a barátaink is, így minden egyes utazás, és koncert felejthetetlen élmény. Élőben Koltay Kurszánnal (zongora), Verók Tomival (gitár) és Gerendás Danival (dob) egészülünk ki, ők segítettek a lemez elkészítésében is. Minden fellépés, fesztivál más miatt emlékezetes. Gyönyörű helyszíneken játszhattunk, mint például a tatai vár tövében vagy a bánki-tó partján, és csodálatos közönégeknek zenélhettünk a Művészetek Völgyében, a Sziget fesztiválon, a Veszprémi Utcazene fesztiválon és a Szegedi Ifjúsági Napokon, de bármelyik koncertet ide sorolhatnánk.

 

Habár még messze az év vége, de a jövő évre nézve van valami kitűzött célotok, esetleg újabb lemez, újabb dalok?

 

A lemez megjelenésével lezárult egy alkotói folyamat, lezárult egy korszak. Most elölről kezdünk mindent, inspirálódunk, újra szobapróbákat tartunk, rengeteg zenét mutatunk egymásnak, feldolgozzuk a nyári élményeket, tanulunk mindenből. A mai rohanó világban sokszor hiányzik a csend. Szeretünk néha megállni egy pillanatra, leülni egy kicsit, rácsodálkozni a világra. Időnként mindenkinek szüksége van magányos sétákra, elmélkedésre, ahogy arra is, hogy a barátaival közösen hátat fordíthasson a hétköznapoknak, és együtt nevessék ki magukból a feszültséget. Erről a kettősségről fog szólni a második lemezünk is.

A zenekar első nagylemezét meghallgathatjátok az alábbi linkre kattintva: http://bit.ly/margaretisland-egyszervolt

Követhetitek őket Facebookon is hogy minél naprakészebbek legyetek a fellépéseikkel kapcsolatban! https://www.facebook.com/margaretisland

Ezúton szeretnénk megköszönni a zenekarnak, hogy válaszoltak kérdéseinkre és további sok sikert rengeteg fellépést és még több rajongót kívánunk!