Szeltner Márk ” Számomra egyelőre ez volt életem legnagyobb legnehezebb munkája „


A tehetséges emberek nap, mint nap köztünk járkálnak, csak nem fektetünk elég hangsúlyt ,hogy megismerjük őket!

Az alábbi cikkben „interjúban” egy olyan fiatal embert ismerhettek meg ,aki céltudatosan halad előre az életben és követi az álmait szorgosan tanul tapasztal, és kellő alázattal rendelkezik ,ahhoz ,hogy a jövőben nagy sikereket érjen el mint rendező,operatőr ,vágó stb…
Tudjuk, miről beszélünk, hiszen volt szerencsénk Márkkal dolgozni, hiszen a weboldalunk reklám videóját is ő készítette!

 

  • Kérlek, mesélj nekünk magadról! Hol születtél hol élsz most?

 

Szeltner Márk vagyok. Budapesten születtem 1996.09.11.-én. Dabason élek már 19 éve.

 

  • Mikor kezdtél érdeklődni a filmkészítés iránt?

Már gyerekkoromban feltűnt nekem a videó és filmkészítés.

 

  • És hogyan valósítottad meg terveidet?

 

 

Kezdetben még csak a telefonommal készítettem ilyen kisautós videókat. Amikor 9. osztályos lettem akkor láttam az interneten egy videót, ami nagyon tetszett nekem és mivel akkor kerültem a Dabasi Gimnáziumba és új osztály meg minden akkor gondoltam ki, hogy egy szép napon ezt velük meg fogom csinálni.

 

 

Ezt nem is mondtam senkinek 4 évig de már készítettem az anyagot a nagy filmhez. Az osztálykirándulások, osztályprogramok meg minden olyan dolog, ami velünk történik felvettem és mivel gyakorolnom is kellett a videó vágást ezért csináltam is belőlük rövid filmeket. Mellette persze sok más dologról is csináltam érdekes dolgokat elkezdtek érdekelni a vizuális effektek és így szépen lassan fejlesztettem magam.

 

  •  És mikor döntötted el hogy a filmkészítéssel komolyabban is szeretnél foglalkozni?

 

 

4-5 éve mikor láttam azt a videót akkor döntöttem el, hogy én ezt akarom csinálni és ez a mai napig kitart. 3 hónappal ezelőtt aktívan is elkezdtük megvalósítani az ötletemet. Elkezdtük a forgatást és a vágási folyamat szintén 3 hónapot vett igénybe, de elkészült nem is olyan régen. Az osztályomban hatalmas sikere lett!

 

  • Miről szól ez az említett videó?

 

 

A videó arról szól, hogy egy üres képkeretet használunk, amivel táncolunk, lépegetünk.. stb. Ezeket kellett megszerkeszteni úgy, hogy a képek és videók, amiket készítettem az 5 év során az osztályról az mind benne legyen a képkeretbe és mozogjon is vele viszonylag élethűen mintha tényleg bele lenne ragasztva a keretbe. Számomra egyelőre ez életem legnagyobb legnehezebb munkája és rettenetesen büszke vagyok rá és az osztályomra is, amiért ilyen király arcok!

 

 

 

A videót november 6.-án mutatták be a nagyérdeműnek a Táncsics Mihály gimnázium végzős osztályainak szalagavatóján ,ahol evvel a kis filmmel lepték meg Szeltner Márkék osztályfőnöküket!

 

 

Csilla „Nagyon nagyon szuper lett a szalagavatón láttam, először de nem tudok betelni vele egyszerűen fantasztikus *.*”

 

A videó nagy sikert aratott, hiszen több mint egy héttel a feltöltés után is záporoznak az ehhez hasonló hozzászólások!
Márknak ezúton is szeretnénk, megköszöni, hogy interjút adott nekünk és a jövőben további sok sikert kívánunk!