Mascarponés barackkrémes linzer tortácskák – Hiszen,a barackból nem csak pálinka lehet…


Mascarponés barackkrémes linzer tortácskák:

tortácska 7Hozzávalók:

– 20 dkg liszt + a nyújtáshoz is
– 10 dkg margarin + a formához is
– 7 dkg porcukor
– 1 db tojássárgája

A töltelék hozzávalói:
– 40 dkg mascarpone
– 10 dkg porcukor
– 1 citrom leve és reszelt héja
– 20 dkg sárgabarack

A díszítés hozzávalói:
– 20dkg sárgabarack,friss menta,tejszínhab rózsák és persze amit csak szeretnétek :)

Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

Elkészítés: A tésztához a lisztet,porcukrot,margarint elmorzsoljuk,hozzáadjuk a tojássárgáját ,sima tésztává gyúrjuk.Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben 25percig pihentetjük.A hűtött linzertésztát lisztezett deszkán 0,5cm-res vastagságra nyújtjuk. Majd 4részre vágjuk és a 12cm-res átmérőjű kis torta formákat kibéleljük velük. Majd 170°C-ra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt aranysárgára sütjük,hűtjük. A töltelékhez a mascarponét,porcukrot,citromlevet és héját egy keverőtálba tesszük,robotgéppel 1percig habosítjuk.Hozzákeverjük a tisztított,leturmixolt sárgabarackot.A krémet a linzer tortácskákba töltjük és legalább 20percig hűtőszekrényben pihentetjük,majd ízlés szerint díszítjük!