Mr. Mc –„nem szeretnék, nagy hírnevet csak hallják meg a dalaimat, hallják az üzeneteit”


Manapság nagyon nehéz a zenei iparba bekerülni! Nehéz dolga van azoknak a fiataloknak, akik a nulláról próbálnak elindulni minden szakmai segítség és támogatás nélkül!

 

11239365_1031471443632247_6942924107105491291_nMost viszont engedjétek meg nekünk, hogy bemutassuk szerkesztő kollégánkat és egyben jó barátunkat, Aradi Ferencet, alias Mr. Mc-t egy interjú keretében!

 

Kezdjük az elejéről, mint a nagyok! Hol nevelkedtél és hogyan kerültél fel a fővárosba?

Szekszárdon nevelkedtem 10 éves koromig, utána elköltöztünk Szolnok megyébe, egy kis faluba, majd ott szegényes sorsra jutottunk, nem az a tipikus szegények, de nem voltunk gazdagok.. Míg végül apunak jött egy ötlet, hogy szerencsét próbál itt fent Budakeszin, és ő feljött 2012 februárjában dolgozni, és anyummal és bátyámmal 2013 szeptemberében mi is követtük.

 

Már gyermekként is meg volt a zene iránti szereteted vagy ez köszönhető a nagyváros hangulatának „zajának”?

Így van.. Kisgyermek korom óta az-az álmom, hogy híres énekes most már rapper legyek, és hogy a dalaimat hallgassák, és tanuljanak belőle, hogy megérintse az embereket.

 

Van, a családodban valaki, aki még foglalkozik zenéléssel vagy foglalkozott?

Hát nem igazán, csak szeretik nagyon a zenét, egy bulis családból származom, ám mondhatjuk, hogy Máté Péter nagyon távoli rokonom, hiszen az édesanyja Boros Jolán az én nagymamámnak, Boros Rozáliának unokatestvére volt.

A dalaid szövegeit nagyrészt te írod mi ihlet egy-egy zene megírásakor?

Nem csak hogy nagyrészt, de minden dalomat én írom. Átélt dolgok, pl csalódás, öröm, vagy sorsforduló, után írom meg dalaimat. Természetesen másoknak is írok dalt, így született meg legelső hivatalos dalom is, a Gyere vissza című dal.

 

Június 23.-án jelent meg hivatalosan az első hivatalos bemutató zenéd a Gyere vissza, amit a Csepel City Records segítségével dobtatok piacra. Ha jól értesültünk hamarosan megjelenik egy újabb dalod is! Helyes az információink? Mikor számíthatunk a megjelenésre?

 

Így van, hamarosan megjelenik az újabb dalom, amelyből a Mr. Mc facebook rajongói oldalon is lesz rövid promo, de augusztus 1.-jén már hallgató lesz a youtube-on. A Csepel City Recordsnak pedig nagyon sokat köszönhetek, hiszen a fiúk lelkes és kitartó munkája nélkül nem is tudom hogy hol tartanék most.

 

Több fellépést is kaptál mostanság fellépéseid során milyen műsorral szoktál készülni a saját zenék mellet énekelsz rappelsz más előadóktól is dalokat!?

 

Amit itt megemlítenék a fellépéseim között, a Gyermelyen megtörtént fellépésről nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam. Azt még megemlíteném, hogy soha semmilyen körülmények között nem playbackelek. Nem szoktam másoktól semmit előadni, hiszen azért nagy jogdíjakat kellene fizetni, és ha már Mr.Mc fellépés van, akkor ne más tollával ékeskedjek.

 

Van-e esetleg példaképed?

Természetesen van.. Aki engem inspirált, hogy rap dalokat írjak, az Lesi László Csaba az-az L.L. Junior volt.. Tisztelem őt nagyon, ő is így indult, mint én, teljesen a nulláról és tessék mára hova eljutott!

 

Mik a terveid vágyaid a jövőre nézve?

Egyelőre nem szeretnék nagy hírnevet, csak hallják meg a dalaimat, hallják az üzeneteit. Szeretném, ha több fellépésem lehetne.

 

Elképzelhető hogy a jövőben más zenei műfajba kipróbáld magad?

Megfordult már a fejemben, de azt hiszem nem.. Így ismertek/ismernek meg rapperként, nem igazán én lennék szerintem, ha másik műfajba kezdenék.

 

Hol lehet téged követni a világhálón?

Facebook, Instagram, Twitter, Ask.fm

Hol lehet veled találkozni fellépésen a közel jövőben?

Kisújszálláson, de erről még több információt később tudatnék a facebook oldalamon, és természetesen az összes többin!