Pár tuti tipp a másnaposságra!


508909597-610x369Biztos vagyok benne már mindenkivel előfordult, hogy többet ivott a kelleténél!

Valljuk be hányszor mondtuk, már hogy”Ó a csudában az-az utolsó pezsgő nem kellet volna” vagy, hogy „miért nem szóltatok, ha már láttátok rajtam hogy eleget ittam”

 

Ilyenkor az ember képes mást ”is” okolni, mikor másnap hasogat a feje, émelyeg a gyomra és az a bizonyos róka is sűrűn látogatja!

 

De szerencsére most itt van megoldás és pár jó tanács, amivel enyhíteni lehet a tegnap esti buli eredményét!

Először is fontos a folyadék bevitel, hiszen az alkoholnak vízhajtó hatása van ez által az ember képes hamar kiszáradni a nagymennyiségű folyadékvesztésben. Nem mellesleg a tegnap esti tánc is izzasztó tud lenni, szóval mindenképpen kapjunk elő egy üveg ásványvizet és lassan kortyolgassuk el! Szénsavmentes legyen, mert a szénsav ilyenkor irritálja az amúgy is megterhelt gyomrot! Ami még segíthet az a gyümölcslé, lehetőleg 100%-os, mert a gyümölcscukor segíti az alkohol kiürülését, valamint a vitamintartalma feltölti a lemerült készleteket.

 

Arany sárgán gyöngyöző húsleves, milyen jó az megfázáskor! De bizony nem csak akkor. Egy jó kis másnaposságra a legjobb gyógymódok közé sorolnánk! Anyu vagy a nagyi húslevesét végül is mindegy ki csinálja (a megfelelő recept birtokában) a lényeg, hogy használjon valamit!

 

Vidéken mifelénk az járja, ha a húsleves nem jött be, akkor „igyál, fiam egy kis paradicsomlevet az rendbe teszi a gyomrodat” persze lehetőleg házi befőzésű legyen! Ami nem butaság, hiszen a paradicsomlé vitamin és rozstartama miatt megfelelő gyógyír lehet!  Persze, ha előző este nem Bloody Maryt ittunk, mert akkor ez is kilőve!

 

Továbbá indíthatod azt a bizonyos másnap reggelt a kávéval, hiszen koffein tartalma miatt érösszehúzó hatású, ami ez által csökkenti a fejfájást, de fontos, hogy ne vigyük túlzásba, hiszen a kávé szintén okozhat dehidratációt!889_masnapossag

Fontos még hogy tudjuk, ilyenkor kiszállni sem akarsz az ágyból, de egy kis mozgás segít, mivel fokozódik a keringésed, így a szervezet hamarabb regenerálódik.

 

Az evés is segít persze csak könnyű, gyomrot nem megterhelő ételek. Valamint nem májban lebomló fájdalomcsillapító beszedése. (Erről részletesen kérdezzétek meg gyógyszerészeteket, vagy ha nem tudtok odáig elmenni, akkor anyukátok kérdezzen rá).

Ha mégis te mész el a legközelebbi patikába, akkor, ha erős nap süt, vagy hó van, akkor vegyél napszemüveget, mert az erős fény fokozza fejfájásod.

 

Ha ezek a tippek nem jöttek, be akkor máskor meggondoljuk, hogy egyáltalán fogyasszunk-e alkoholt! 😀