Politika vagy dalfesztivál?


Lezajlott idén is az Eurovíziós fesztivál egyben büszkék és csalódottak is vagyunk. De vajon ebben a műsorban tényleg a dalról és az előadásról szól minden?

Ha az elmúlt 3 évet tekintjük idén küldtük ki a legerősebb produkciót és előadót Stockholmba az Eurovíziós dalfesztiválra! És bizony büszkék vagyunk Freddie-re, hiszen az elődöntőben és a szombati döntőben is remekül teljesített! Ennek ellenére az énekes csalódottan nyilatkozott facebook oldalán!

 

Közel 3 és fél órás döntőben bátran kijelenthetjük, hogy akadt rendesen a magyar indulónkhoz hasonló színvonalas előadás módú produkció és versenytárs!

 

TH0000145_3Az új pontozási rendszernek köszönhetően a verseny alakulása valóban izgalmasra sikeredett, de semmi sem tükrözte jobban Európa politika álláspontját, mint a szakmai zsűri szavazatai! Ami mindenesetre elég érdekesen alakult! Lehet megkövezni a következő kijelentésemért, de „mindenki ott nyalt, ahol tudott”. És bátran kijelenthetem és tisztelet a kivételnek kevés az olyan ország és zsűritag, ahol tényleg a produkció minőségét pontozta!

 

ANV_1815Lehet, újbóli erős kijelentést teszek, de hazánknak, a közmédiának érdemes lenne átgondolnia, hogy anyagilag megéri-e jövőre kiküldeni eme megmérettetésre! Hiszen valljuk, be nem kis pénzbe kerül ez a kis „eresz el a hajam” az MTVA-nak és az esetleges kijutó személy menedzsmentjének sem!

 

Mindenesetre egykori rádió kollégáknak köszönhetően a szokásos privát szavazatainkat leadtuk mi is egy saját belső szavazó rendszerben ahol a következőképpen alakult az első három helyezett!

 

1.Magyarország – Freddie – Pioneer

 

2.Belgium – Laura Tesoro – What’s the Pressure

 

3.Oroszország – Sergey Lazarev – You Are the Only One

 

A szavazás során pontoztuk a Zenét, dalszöveget a fellépő ruhát, koreográfiát és az összhatást! Talán csak ennyit kellet volna figyelembe venni a valódi szakmai zsűriknek is és talán a sorrend hasonlóképpen alakult volna.

 

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .