Rebecca White „a színfalak mögül kilépve a közönség egy teljesen más személyiséget ismerhet meg. ”


A transzvesztita show hallatán sokaknak egy kimaszkírozott női ruhába és talpig flitterbe bújt férfi jut eszükbe, aki amatőrként bénán tátog Britney Spears Oops i did it again.. című számára.

Ők azok, akik még nem voltak igazi tarvi show-n. És ezt a hiányosságukat rögvest pótolni kell. Nekik érdemes nyakukba venni a Pesti éjszakát és a vidéki nagyvárosokat, majd ellátogatni egy-két meleg kultúrkombinátba, ahol megfigyelhetik, hogy itt valójába többről van szó!

   Remekül és ügyesen felépített műsorokról van szó, tánccal és helyenként stand up comedy-val megfűszerezve. „Persze a flitter a ruhákon néha-néha előkerül, de mit lehet tenni, ha egyszer olyan jól mutat és a színpadi élet elengedhetetlen kelléke!”

A következő interjú alanyunk Rebecca White a forró éjszakai élet legújabb feltörekvő tehetsége, aki az őszinteséggel nem spórolva válaszolt kérdéseinkre és vezetett be minket a kulisszák mögé.

     Sokat váratott magára ez a beszélgetés, de végre összejött!Közel 10 éve hogy ismerjük egymást mégis valahogy az elmúlt időszakban egy-egy rendezvény kapcsán sikerült csak találkoznunk.

Mielőtt még mélyen belemerülnék, a kérdezz-felelekbe tisztázzuk, hogy hogy hova is sorolnád magad, mint Rebecca White? Közhelyesnek hangzik a kérdés, bár biztos vagyok benne, hogy már megkaptad, hisz Magyarország LMBTQ témában szerzett felvilágosultsága a béka feneke alatt van.

…Hol is kezdjem? Igen! Elég sokat váratott magára a beszélgetés, de ami késik, nem múlik… Köszönöm a felkérést, illetve a megtiszteltetést. Akkor Rebecca, mint jelenség: Sokszor szegezik nekem a kérdést, hogy akkor most mi is vagyok. Erre egy választ szoktam adni: Beöltöző Művész. Egyrészt, mert nem kedvelem a címkéket (Travi, B.zi, Aktív, Passzív… sorolhatnám), amelyekkel, nemcsak az LMBTQ, de a heteró világban is beskatulyázunk valakit. Ebből adódóan pedig nem szeretem, ha rám sütik a bélyeget, miszerint Travi, Trans, és sorolhatnám, mi vagyok. (Margóra megjegyezném, a Trans és a Travi nem ugyanazt jelenti)
Amikor felsminkelek és ún. Rebecca White lesz belőlem, a színfalak mögül kilépve a közönség egy teljesen más személyiséget ismerhet meg. Megváltozik a testtartás, a mozgáskultúra, az arcmimika…

Mesélj egy kicsit magadról,Rebecca White-ról ki is ő valójában?

Ez egy eléggé elgondolkodtató kérdés… Ha jobban belegondolok, Rebecca kicsit olyan, mint én… keresi a helyét, próbál változatos lenni, és nem leragadni egy-egy stílusnál…amolyan kicsit ebből, kicsit abból típus… Folyamatosan próbálja minél több oldalát megcsillogtatni. Pl:. Ha a műsor elején a Csárdáskirálynő szerepében látható, az nem zárja ki, hogy a közepén már egy szál bugyi-melltartó kombóban adja elő a BornThisWay c. számot.Kinek az ötlete volt ez a nem mellesleg pornós hangzású művésznév? Céltudatosan választottad ezt a nevet gondolva arra, hogy az LMBTQ közösségben jobban eladható egy ilyen művésznév?

Ohlala… igazán megtisztelő, hogy pornós hangzásúnak titulálod… ?
A Név saját ötlet volt. Amikor először léptem színpadra Rebecca-ként, az Operett Színházban a Rebecca c. Musical… futott. A színdarab hatalmas benyomást tett rám, ezért is kölcsönöztem a Halott főszereplő: Rebecca nevét. Már csak a vezetéknév volt hátra… napokig törtem a fejem, majd egyszer csak beugrott… Személy szerint a kedvenc színem a fekete. Viszont Rebecca és Köztem szerettem volna valami ellentétet, így csatoltam hozzá a White nevet Rebeccahoz.
Nem igazán foglalkoztatott, hogy a későbbiekben eladható lesz-e a név. Véleményem szerint a meleg éjszakában inkább az évek számítanak a színpadon és azon dolgok, amiket nyújtott az előadó az évek során… Ettől válik Naggyá a NEVÜK.


Ismeretségünk kapcsán tudom, hogy remekül táncolsz, ahogy ez a fellépéseid során is kiderül. Hogyan jött az ötlet, hogy kipróbálod magad transzvesztita szerepben?

Köszönöm a bókot. Mondjuk, úgy, hogy próbálom az adott számból a maximumot kihozni táncilag. Igen a tánc szerves részét képezi a fellépéseimnek, hiszen ettől válik még kifejezőbbé az előadás.  Az ötlet, hogy „nő imitátor” legyek már elég régóta foglalkoztatott. Aki ismer, tisztában van vele, hogy kíváncsi természet vagyok. Szeretem a dolgokat két oldalról kipróbálni. (Rossz az, aki rosszra gondol, aki nem az meg hülye:P) Rebeccanál is ez történt… Egyre inkább foglalkoztatott a kérdés, milyen a színpadról letekinteni a közönségre. Nem sokkal ezután elkezdtem együtt dolgozni a szintén meleg éjszakai életből ismert Jamilla Parkerrel. Ő a Nyunyi Show-k szülő (atyja/anyja sosem tudom). Közös munkáink kezdetekor Táncos-koreográfus szerepben próbáltam ki magam. Majd egy fellépés után felajánlottam, hogy váltótársként is együtt dolgozzak vele a továbbiakban. Jamilla rábólintott… a többi pedig már történelem.

Mennyire összeegyeztethető a magánélet és az éjszakai élet? Mert azért külső szemlélőként egyszerűnek tűnik, de gondolom, az embert megviseli a több órás fellépés.

Véleményem szerint kapcsolat, illetve emberfüggő. Nagyrészt sikerül összeegyeztetni, és a párom is jelen tud lenni ezeken az eseményeken. (Mi több egy Színházi est alkalmával szerepet is vállalt, mint Vadász a Hófehérkéből. Mondanom sem kell, hogy a legnagyobb taps őt illette.) De akadnak olyan alkalmak, amikor a munkája miatt nem tud részt venni, vagy, mert éppen közbe jön valami. Ezek pedig maguktól értetődő dolgok számomra.

Maguk a fellépések nem okoznak sem fizikai, sem lelki törést. Annál vagy anál? 😉 inkább a smink leszedése, miután fél üveg Jager lecsúszott Rebecca torkán.

A Pesti és a vidéki éjszakai életben akad pár országosan is ismert transzvesztita előadó gondolok itt például Lady Dömperre is, aki nem csak a meleg közegben ismert. Mégis mindig akad egy hozzád hasonló feltörekvő tehetség. Mivel különbőzik a te műsorod a többi előadó kollegával szemben?

Azt hiszem ezt a kérdést a közönségnek kellene feltenni. A műsoromból nem tudnék ki emelni tipikusan különböző dolgot. Főleg mert sokan vagyunk a szakmában és mindegyik Művésznő egy egyéniség. Ebből pedig adódik, hogy a műsorunk, előadásmódunk eltér egymástól. Az Egyéniségnél pedig szeretném egy Kolléganőmet kiemelni, akivel megtiszteltetés együtt dolgozni: Micus Angyalt. És csak remélni tudom, hogy emlékszik még erre a mondatomra: „…Te attól vagy Micus, amit a színpadon csinálsz…”

 

Mondhatni ma már ország több meleg szórakozóhelyén is felléptél és jelen pillanatban is idei görögországi turnéra készülsz. Hogyan jöttek a felkérések? Melyek azok a helyek ahova fellépést kaptál és igazán büszke vagy rá?

A kezdetek kezdetén leginkább Dunaújvárosra korlátozódott a munkásságom, de közben vendégszerepeltem Capellában. Fél évig az Infinity Clubban. A Nyunyi Show-k keretein belül pedig a Club Undergroundban. Az idei év elején, Székesfehérvárra, majd Szegedre is kaptam meghívásokat. Amelyeket még egyszer nagyon köszönök az Érintetteknek. Mielőtt pedig mediterrán környezetre cserélném le a jó öreg Budapestet… A Why Not-ban láthattok.

A Felkérések leginkább kollégák által érkeztek és érkeznek. Bízom benne, hogy ez a jövőben sem változik majd.
És végül, de nem utolsó sorban, amire a legbüszkébb vagyok: Idén 3. éve lesz, hogy a Rodoszon található SENSES Music Bar színpadát koptathatom

Nem szeretek más pénztárcájába turkálni most mégis megteszem, hiszen, sokak többek között én is kíváncsi vagyok, hogy egy-egy fellépés során mennyit szoktál keresni?

Én sem szeretek más pénztárcájában turkálni, de ahány ház, annyi baj legyen ? A fizetés fellépéstől és helytől is függő… illetve az is szerepet játszik, hogy fiú táncosként, avagy Rebecca-ként lépek színpadra.
Bármennyire is hajt a kíváncsiság, hogy beletúrhass a pénztárcámba, úgy érzem, nem lenne erkölcsös, ha megosztanám, mennyit is keresek. De ígérem, ha találkozunk, bélésestől kiforgathatod a tárcámat. (Csak ki ne essen belőle egy hulla 😀 )

 

Mire mindig is kíváncsi voltam, hogyan vásárolsz női ruhákat férfiként? Nem néznek, furcsán mikor a női osztályon válogatsz?

 

A vásárlás legyen az női, avagy férfi soha nem okozott nekem gondot, bár saját kezűleg vásárolt ruhám viszonylag kevés van. A fellépő ruhák nagy részét varrattam, vagy kaptam az adakozó kedvű barátnőimtől. Ezúton is hatalmas Köszönet.
Mindent összevetve szerintem szerencsésnek mondhatom magam ruhaügyileg…
Utolsó kérdéssoromtól eltérve pedig még egyszer köszönöm a felkérést, remélem, sokatokkal találkozom majd valamelyik fellépő helyen. Várlak/Várunk Szeretettel! Xoxo Rebecca

Egy szónak is száz a vége ezúton is szeretnénk, megköszöni Rebecca White művésznőnek, hogy elfogadta a felkérésünket. és további sok sikert és lelkes közönséget kívánunk neki!

 

https://www.facebook.com/dqrebeccawhite

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .