Rendőrségi helikopter zuhant egy pubra Glasgowban


  Helicopter+GlasgowRendőrségi helikopter zuhant egy pubra közép-európai idő szerint szombat hajnalban a skóciai Glasgowban.

A helikopter, amelynek roncsain a Police felirat látszik, a zsúfolásig telt ivó lapos tetejébe csapódott és átütötte a tetőszerkezetet, de nem robbant fel, és tűz sem keletkezett.
Szemtanúk a BBC-nek arról számoltak be, hogy a gép „kőként zuhant” az épületre, miután hajtóműve jól hallhatóan „ki-kihagyott”. A The Sun című bulvárlap skóciai kiadásának egyik szerkesztője, aki éppen távozni készült a pubból, elmondta: a helikopter viszonylag nagy magasságban lebegett, amikor úgy tűnt, hogy rotorjai leálltak.
A Clyde folyó partján lévő, The Clutha nevű pub közelében egy helikopter-leszállóhely működik, de nem ismeretes, hogy a szerencsétlenül járt gép oda tartott-e.
A balesetnek az első médiajelentések szerint „számos” sérültje van, bár a mentőalakulatok szóvivője ezt egyelőre nem erősítette meg, és a helikopter személyzetének sorsa sem ismert. A hatóságok ugyanakkor nem tartják kizártnak, hogy többen a romok között rekedtek.
A tűzoltóság szóvivője szerint 15 tűzoltóautó érkezett a helyszínre, amelyben a szerencsétlenség pillanatában – szemtanúk beszámolói szerint – mintegy 120-an tartózkodtak.
Az idén ez a második hasonló baleset Nagy-Britanniában. Január közepén London központjában zuhant le egy helikopter, miután a sűrű ködben darunak ütközött egy épülő felhőkarcoló mellett.
A helikopter a dél-londoni Vauxhall városrész zsúfolt főútjára zuhant és felrobbant. A gép pilótája halt meg, aki egyedül tartózkodott a fedélzeten, és egy járókelő, akire rázuhantak a roncsok. Tizenketten megsérültek.

MTI 2013. november 30., szombat 1:30