Skam –Szégyen. Ha életszagú sorozatra vágysz.


A hideg futkos a hátamon, ha belegondolok, hogy a 2000-ben születettek idén töltik a 17. születésnapjukat. Én pedig alig pár hónap múlva közelebb leszek matematikailag a 30-hoz, mint a 20-hoz!

Talán ezért keresem vadul a fiatalságom a Skam-hez hasonló sorozatokban.

Ennyit rólam és a koromból adódó siránkozásból!

De mi is a Skam? Egy Norvég sorozat ami Osloban Hartvig Nissen School gimnáziumban zajlik! Egy kisebb baráti társaságról szól, ami kellőképpen tükrözi a mai felnövőben lévő generációt. És ami legszebb az egészben, hogy ebben a sorozottban nem csontváz profi színészek dolgoznak, akiken 1 kg vakolat a minimum. Feltehetőleg itt is került az amatőr színészek arcára smink, de nem tüntették el a pattanásokat, hegeket. Itt valóban vannak zsírpárnák rések a fogak között. És pont ez az, ami igazivá, életszagúvá teszi ezt a sorozatot!

Olyan fiúkról, lányokról szól a történet, mint akik ti vagytok, mi voltunk. Az epizódok története pedig egésszé varázsolja ezt az attitűdöt.

Mindössze 3 évados 30 részes sorozatnak akkora hisztérikus sikerre lett, hogy ma már Európa nagy részére eljutott és a tengeren túlra is. Mi sem bizonyítja jobban ,mint a Facebookon felelhető rajongói oldalak!A sorozat ekkora sikerét leginkább a harmadik évadnak köszönheti, ahol előtérbe kerül a szexualitás a „másság” és a szerelem.  

Ha igazán üdítő sorozatra vágysz, akkor kutass egy egész keveset a neten és tekints meg a sorozatot feliratosan!  

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .