Sorozat Fokozat 1.0


Filmet vizslatni szinte mindenki imád. Nah, de ha még minőségi is…és tegyük fel, hogy nem csupán két órán át élvezhetjük eme kacagásra, avagy borzongásra gerjesztő filmtekercset, hanem éveken át, az már valami. Ám ez tény és való, hogy igen ritka számba megy. Most betekintést nyújtok számotokra, ebbe a kacifántos szériavilágba máris két megnyerő és kasztban igen eltérő sorozattal.

Így jártam anyátokkal

Frenetikus hahotázások atyja. Jobban mondva a Jóbarátok ifjabb követője. A fél órás időintervallumnak felölelő epizódok sitcom jellege már jó kiindulópont egy frappáns és fetrengősen humoros riposztokból álló szériának. A csetlő-botló Ted Mosby (Josh Radnor) szerelembe esésének történetét meséli el (mely nem mellesleg vagy több, mint harminc nővel megesik, míg rálel arra a bizonyos ,,anyátokra”). A kezdetek kezdete, s az események láncolatát felborító dominókocka akkor rajtol, mikoron Ted legjobb barátja, Marshall (Jason Segel), elújságolja a grandiózus hírt: meg fogja kérni barátnője, Lily (Alyson Hannigan), kezét, kivel már időtlen idők óta egymásba vannak gabalyodva. S ebben a nanoszekundumban Ted öntudatára ébred: ő szintúgy révbe szeretne már érni ( és elejét veszi a 9 évig tartó nőgyűjtő és szűrő hadjárat, bár a kezdetekkor neki erről fogalma sincsen). Esélytelennek tűnő expedíciója során, mely célja az igaz szerelem beazonosítása, mellette zarándokol az örök agglegény és nőfaló pajtása, Barney Stinson, akinek kelléktárában elegáns öltönyök és betonbiztos csajozási tippek lapulnak. Ám Ted megismerkedik Robinnal (Cobie Smulders), kivel a betonnál is biztosabbra veszi, hogy ő élete párja. Csakhogy a sors mást tartogat számukra. Humorban nincs hiány skacok.

Pár érdekes fáma a sorozatról:

1. legnézettebb rész az USA-ban a Pineapple incident volt, mely egy valóban egetverő humorban úszó, erős másnaposságról szóló epizód.
2. Barney Stinson egy heroindíler után kapta nevezetes nevét, mely mára már ikonná szentesült.
3. Britney Spears, Katy Perry és Conan O’Brien voltak a legíresebb vendégszereplők eme brillírozó sorozatban.
4. A MacLaren’s pub, hol a brancs folyamatosan összegyűlt, egy koppintás. Eredeti neve McGees, a széria két kreátora ott lógott számottevő órán keresztül a komédia forgatása előtt.barney-stinson-himym-katy-perry-Favim.com-343927

IMDB: 8,5/10
SF (SorozatFokozat): Hmm, valahogy helytállónak érzem eme pontozást. Bár az első négy évad megérdemelne egy 9-est, viszont utána kissé erőltetett a hangvétele, így : 8,5/10

Amerikai Horror Story

Ezen sorozat merőben más presztízzsel rendelkezik fenti társánál. Amolyan megkapóan vérfagyasztó jelleggel bír, lenyűgöző stilusú és szédítő sikolyfesztivál. Ezidáíg négy hátborzongató évaddal bír, s csűri-csavarja a szálakat behatóan. Elméletileg minden egyes széria különálló történettel bír, mely nem kötődik társaihoz, s a néző eme fámával fejrázást téve egyet is ért, ám a sztori rendezője nemrégiben jelezte, hogy bizony de akad összefüggő szál, viszont ezek fokozatos arculattal nyílnak szét. Ám ha elég életképes mániásnak bizonyulsz, ráakadhatsz a második és n egyedik évad közötti összefüggésre, így mindenképpamerican_horror_story_ver2_xlg azt ajánlom, hogy haladj eme metódus szerint a széria vizslatása közepette: 1—3–4—2. A primer évadban létezik egy ház, ami önálló életet él. Nem mai darab, hanem a 20-as években eszkábálták, de múltja már több család életét vágtahideg vérrel darabokra. Megismerjük a múlt eseményei elől iszkoló Harmon családot: Ben (Dylan McDermott), aki egy pszichiáter, a felesége Vivien (Connie Britton) és tinédzser lányuk Violet (Taissa Famiga), kik tiszta lapot játszanának eme viskóban, ám ez közel sem lesz egyszerű. Továbbá vérfagyasztó öröm kíséri a korábbi lakók hajmeresztő felbukkanását: Constance Langdon (Jessica Lange) és gyermekei, Tate (Evan Peters) és Addie ( Jamie Brewer) manifesztálódását. Az AmerikaiHorror Story folytonosan a frászt hozza az emberre: tömérdek sikoly, szex, meglepetés, elmosódott arcok, pszichotikus viselkedés és halott csecsemők, egy vérbeli para-fesztivál.

Pár érdekes fáma a sorozatról:

1. Az első évadban megismert Gyilkos ház valódi építmény, mely 2013 óta vélte kirakni az eladó táblácskát, közel 8 millió dollárért, harapjatok rá, ha mertek!
2. Evan Peters (Tate) a Tuti gimiben Ashley Rickards szerelmét formálta meg, az American Horror Storyban pedig a gyilkosát. Ilyen ez a lamour skacok, néha halálos!
3. A második évad velős része a valóságon alapszik – kezdve a Briarcliff falai közt zajló embertelen bánásmóddal, Dr. Oliver Thredson vérfagyasztó rémtettein át egészen Kit és Alma kapcsolatáig.
4. Számtalan olyan dalra fülelhetünk a sorozatban, mely egy ismert horrorfilmben csendesült fel. Például a dal, melyet Tate fütyül a tömegmészárlás közepette, a Kill Billben volt hallható.american-horror-story-boy-54254_big

IMDB: 8,4/10
SF: Sokkalta többet ér: 9,5/10