Susii a rapper lány


Napjainkban milyen furcsa az, hogy rapper lány. Khm. Ha a rappet mint stílust emlegetjük, akkor leginkább férfiak jutnak eszünkbe mint pl: Eminem, 2Pac és még sorolhatnám. Az én ismeretségem egy lánnyal korábbra nyúlik vissza, aki rappel. És bevallom az őszintét nagyon tetszenek a dalai. Ezért készítettem vele egy interjút.

– Mi vagy ki inspirált arra,hogy rapper előadó legyél?

– A hiphop mindig is közel állt hozzám, táncoltam régebben. Szerettem már kisebb koromban is a rap zenét, de nem hallgattam napi rendszerességgel,akkoriban nem sok magyar előadó volt akit ismertem. Valahogy az élet vitt erre az egész pályára rá,megtetszett az,ahogyan a srácok szövegelnek és úgy éreztem,hogy nekem is menne.

– Hogy indult be a karriered?

– Szépen fokozatosan történtek a dolgok. Voltak mélypontok persze,mint mindenkinek,de igyekeztem és igyekszem most is a lényegre koncentrálni. A lényeg az,hogy magamat adjam és arról szóljanak a zenéim,amiket érzek,gondolok. Szeretném ezt hobbiként kezelni továbbra is. A görcsös,stresszes hozzáállás nem hiszem,hogy segítene bármit is, inkább alakuljon az évek alatt, persze aktívan.

– Körülbelül hány rajongód van?

– Erre nehéz lenne választ adni,de a rajongói oldalon 1300 tag gyűlt eddig össze másfél év alatt. Remélem idővel még többen lesznek akik hallgatnak, de a fő szempont az,hogy aki hallgat átérezze, bele élje magát a zenéimbe és tudja értékelni az eszmei értékét is.

– Miért pont a rap?

– Megfogott. Rengeteg dolgot belelehet vinni egy rap szövegbe, amit más stílusok nem engednek meg. Nincsenek megszabott határok, bármiről szólhat. Szeretem elengedni a fantáziámat és olyanokról is írni,ami kicsit mélyebbről jön. Nem szeretem a sablonos dolgokat, ezért igyekszem minnél egyedibbé tenni a zenéket,amennyire csak lehet.

– Stúdió stábbal dolgozol, vagy pedig otthon egyedül készítesz mindent?

– Itthon csinálgatom magamnak a zenéket. Idő volt kitapasztalni magát a programot is, nem hogy még a hallgatható/élvezhető hangzást elérni. De folyamatosan foglalkoztam a dologgal. Jelenleg hangmesternek tanulok ,így a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni.

– Jelent már meg kislemez vagy nagylemez?

– Tavaly elkészült egy kisebb lemez, Nos…Ep címmel. Fizikai formában nem jelent meg. Most dolgozom egy kicsit komolyabban a Mocskos Lp című lemezen.

– Mikor jön ki az első albumod?

– A Mocskos Lp valószínűleg még idén elkészül. Minden erőmmel rajta vagyok. December elejére tervezem.

– Iratkozott e már fel híresebb előadó youtube csatornádra?

– Igen, szerencsére eljutok ide-oda az internet segítségével.

– Milyen híresebb előadókat ismersz?

– Személyesen nem sok mindenkit még,beszélgetni,csevegni csevegtem már egy-két híresebb előadóval.

– Mit jelent számodra a magyar rap?

– Erre a kérdésre még necces lenne valósághű választ adni. Szerintem rendben vannak a dolgok, a legjobb az lenne,ha mindenki a saját cuccaival foglalkozna, nem menne a marogatás. Persze, emberek vagyunk, nyilván a versenyszellem mindenkiben él.

Köszönöm szépen Susiinak ezt az interjút, hogy közreműködött. Én kívánok a továbbiakban nagyon sok sikert neki hajrá csajszi! Ha szeretnétek követni, hallgatni akkor íme az ő linkjei:

12193682_900419990050376_7287887516469152033_n

Rajongói oldal: https://www.facebook.com/susiifanpage/
Youtube: https://www.youtube.com/user/susanszkieva/videos
Soundcloud: https://soundcloud.com/susiisusii
Személyes profil: https://www.facebook.com/susiisusiisusii