Szakállad van? Migráns vagy!


Ne utazz ha szakállad van, mert biztosan bevándorló vagy, főleg ha perfektül beszélsz magyarul! Vannak még buta emberek. Néhány hete készítettem REV. a szókimondó rapperrel egy interjút, ám a napokban történt vele egy szélsőséges helyzet. Mint azt láthattátok a képen szakállas fiatalember, és ezért a vonaton amin utazott haza bevándorlónak nézte a kalauz. Csak a bökkenő az, hogy perfektül akcentus nélkül beszéli a saját anyanyelvét, a magyart. A teljes történet REV elmondása szerint:

Jöttem haza Egerből a 19:04-es vonattal, épp Füzesabonyt hagytuk el, amikor oda jön a kalauz és vele egy személy! (aztán a következő történt)

*Kalauz: – Jó napot! Jegyét kérem fiatalember!
*Én: – Tessék uram!
*Kalauz: – Személyigazolványt! Egyébként mióta van ilyen nagy szakálla?!?!
*Én: – Tessék a személyigazolvány! Több, mint 100 napja növesztem! Miért ?
*Kalauz: – Ezt el is higgyem?! A személyigazolvány igazi vagy a fekete piacon vette ?!
*Én: – Most ez komoly ? Mivel gyanúsít vagy mit tettem ? A szakállammal mi baj ?
*Kalauz: Az van, hogy sok a bevándorló és biztos vagyok benne, hogy ön is az!
*Én: Most ez csak egy vicc ugye ? Most a szakállam miatt néznek bevándorlónak ? Kálban lakom 9 éve, Füzesabonyban fociztam évekig és Egerbe jártam középiskolába !
* Kalauz: Bármit lehet állítani és egyébként is, hamisan meg lehet szerezni bármilyen papírokat! Értesítem a rendőröket!
*Én: – Komolyan mondom, hogy nem hiszem el! Még vádolnak is, meg rendőröket hívnának, hol ott a haverjaimhoz ugrottam be pár órára és elintézni a dolgaimat!
De tudja mit? Nem is csodálkozom már ezen… ami Magyarországon van, az kész vicc és szánalom! Jobban tennék, ha el sétálnának és a munkájukat végeznék, nem pedig gyanúsítgatnának minden össze beszélt hülyeséggel!
Ekkor beért a vonatom Kálba, felálltam és mondtam viszlát, erre a kalauz megragadta a karom, azt mondta nem mész sehova, én erre ellöktem és leszálltam!! Még oda kiabáltam nekik, hogy Magyarország szégyenei vagytok ti!

Néhány kérdést fel is tettem REV-nek amire választ is adott:

1. Megriadtál a helyzettől?

– Megijedni nem ijedtem meg, viszont ott már igen, amikor vádolgattak és a rendőrséget akarták hívni. Felmerült bennem, hogy vajon mit is mondanának majd a rendőröknek, hisz az, hogy szakállam van, barna bőröm, nem jelenti éppenséggel, hogy bevándorló lennék! A másik pedig, hogy magyarul beszélek folyékonyan!

2. Mit gondolsz mit lehetne tenni az ilyen emberekkel szemben?

– Hogy mit lehetne tenni? Igazából gőzöm sincs, de egy valamit biztosra tudok; hogy ekkora marhasággal előállni/megállítani a vonaton, hogy bevándorló vagyok, kész vicc és szégyen! Ráadásul azért, mert szakállam van! /ÉRTHETETLEN/

3. Kívánsz e feljelentést tenni a kalauz ellen?

– Megtehetném, hisz személyi jogok megsértése, okvetlen vádolgatások… de nem tudom ki volt a kalauz, nem is igazán láttam őt Eger és Kál között közlekedő vonatokon! Életemben nem láttam még, ha pontos akarok lenni! Járkálgatni a rendőrségre, ez miatt nem szeretnék, hisz van ennél sokkal fontosabb dolgaim is!

4. Mit üzennél az utazó közösségnek?

– Mint azt már tudni, hogy MANAPSÁG, már más világot élünk! Annyi mindenféle rossz dolog történik, hogy meg sem lepődik már az ember! Oda kell figyelni a hétköznapi életben is, de akkor pláne, ha az ember utazik valahova! Szerencsésnek érezhetem magam, hogy nem történt velem semmi! Örülök, hogy higgadtan és normálisan kezeltem a történteket. Már, ha ezt lehet normálisan kezelni! Annyit mondanék a közönségnek, az embereknek, hogy vigyázzanak,figyeljenek oda, mert olyan rohanó világot élünk, ahol bármikor, bármi megtörténhet! SOHA nem tudni! A baj nem jár egyedül és jobb nem egyedül lenni az embernek!

Vigyázzon mindenki!!!

mav

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .