Tippek, hogy túléld a karantént.


Szerintem nem kell senkit felvilágosítanunk a jelenlegi helyzetről, mindenki tudja, vagy legalábbis hallja, innen-onnan, hogy most a legjobb dolog, amit tehetünk, ha otthon maradunk. Amit már ugye, holnaptól (2020. március 28.-tól) korlátozás is elősegít, ha lehet így fogalmazni.

freepik.com

Mindenesetre, aki felelősség teljes állampolgár az tudja, hogy ilyenkor a legtöbb dolog, amit tehet, hogy betartja az Operatív törzs és a WHO ajánlását.

Szerencsére a koronavírus nem csak korlátozást „hozott” magával, hanem sok olyan pozitív dolgot előtérbe helyezett, amivel az évek során nem igazán találkoztunk. Gondolok itt például az internetszolgáltatok megemelt sávszélességről vagy a mobilszolgáltatok által ingyenes járó adatkeretről. Emellett még számos kreatív ötlet, felajánlás született, cégek, sztárok, kiadók, magán emberek részéről, hogy minél jobban és kiegyensúlyozottabban éljük túl az előttünk álló napokat, heteket, vagy akár hónapokat.

Az alábbi felsorolással mi is segíteni szeretnénk nektek, hogy minél kellemesebben és hasznosabban töltsétek az otthon töltött időt.

Gyakorold a külföldi nyelvtudásod.

Az elkövetkező napok tökéletesek arra, hogy megcsillogtasd nyelvtudásod, fejleszd, vagy gyakorolj egy kicsit. Ha az alapokról szeretnél indulni pl. az angol nyelvtanulásban, akkor nyugodt szívvel ajánlom nektek a Duolingo alkalmazást. Könnyen és játszva tanulhatsz meg angolul az alapfoktól kezdve. Versenyezhetsz, pontokat gyűjthetsz és haladhatsz a saját tempódban, személyre szabott és szórakoztató.

Olvass könyvet

freepik.com

Azért, arra érdemes felkészülni, hogy az elkövetkező időszak nem lesz egy leányálom. A bezártságtól hajlamos „megkergülni” az ember. A legjobb megelőzés erre az olvasás, hiszen a fantáziánkra van szükség, hogy vizuálisan is elképzeljük az olvasottakat, ami arra is jó, hogy kicsit kikapcsolja az agyunkat és elterelje a figyelmünket a koronavírusról és a bezártságtól. Biztos vagyok benne hogy nálatok is fellelhető legalább egy olyan könyv, amit úgy tettetek félre, hogy „hogyha, majd lesz időm és kedvem, elolvasom” , na, ez az idő most jött el. Persze, ha ezen már túl vagytok, akkor bátran keressetek rá, hiszen az interneten rengetek ingyenes e-book található, amit a megfelelő alkalmazással a telefonotokon is tudtok olvasni. Viszont, ha ez sem elég akkor e-könyvet akár pl.  a Libri oldalán is tudtok vásárolni.

Online edzés.

fotó:pixabay

Sajnos a vírusnak köszönhetően a konditermek is bezárásra kényszerültek. Sokaknak jelent problémát, hiszen valljuk be hely hiány miatt, vagy akár anyagi helyzet miatt sem tehetik meg, hogy kisebb konditermet alakítsanak ki a házukba. Viszont nem érdemes csüggedni, hiszen a jelenlegi technikának köszönhetően akár, komolyabb felszerelés nélkül is megtartható egy edzés. A napokban, rengeteg személyi edző tette ki közösségi oldalára, olyan tartalmat, aminek segítségével könnyen, egyszerűen és hatékonyan meg tudjuk mozgatni magunkat. Akiknek nem volt idejük edzeni, azoknak is például ez az időszak remek alkalom arra, hogy elkezdjék az alakformálás, hiszen ezzel erősítik az immunrendszerüket is.

Itt most a sorozatoké a főszerep.

Szerencsére ma már, rengeteg olyan szolgáltató van, ahol legálisan, csekély havi összegért, online nézhetjük a legújabb filmeket és sorozatokat.

 Pár „finomság”, amit elmúlt időszakban én is megnéztem és szívesen ajánlom nektek is.

Szexoktatás

Riverdale

A Hill-ház szelleme

Online koncertek.

Talán a leghamarabb az énekeseket és a szórakozóhelyeket sújtotta a jelenlegi helyzet, mégis nekik köszönhetünk a legtöbbet, hiszen jócskán kiveszik a részüket a hiteles tájékoztatásban. Rengetek online koncertet, élő bejelentkezést tartanak a napokban és most már nem csak a hazai sztárok. Például minap a Years&Years énekesének instagram bejelentkezésére buliztam.

Egy szónak is száz a vége MARADJ OTTHON. Rengeteg a lehetőség, hogy kényelmesen és hasznosan töltsd az otthoni időt. Vigyázzatok magatokra és vigyázzatok egymásra.

A vírus terjedésével kapcsolatban hivatalos tájékoztatást az alábbi linken találsz: https://koronavirus.gov.hu/

Boritókép:freepik.com

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .