Tóth Gabi és a kommentháború


Tisztában vagyok vele, hogy az alábbi cikk olvasása után nagyon sok emberben ellenszenvet váltok ki.

Figyelem őszinte vélemény cikk következik.

Napokban mondhatni futótűzként terjedt, hogy Tóth Gabi kirúgatott egy kommentelőt a munkahelyéről. A médiumok az nlc.hu weboldalon közzétett interjúból ragadták ki Gabi mondatát. (Így készül a bulvár hír)

Gabi: Ha a gyerekemet, a családomat bántják, az még mindig megvisel. Még terhes voltam a lányommal, amikor valaki azt írta, hogy bárcsak halva születne. Ha valaki ilyet ír, akkor egyből felkapom a vizet, de szerintem ez érthető… Nem tétlenkedtem, utánamentem. Megkerestem az illetőt, és szóltam a munkáltatójának, hogy munkaidőben a közösségi oldalon mások halálát kívánja az alkalmazottja. Kirúgták!

Minden tiszteletem, hogy kiállt a családja mellett, minden tiszteletem, hogy felszólalt az internetes bántalmazás ellen, hiszen napjainkban igen is fontos dolog beszélni róla.

Kérdezem én, hogy ilyen esetben mi a helyes eljárás? Valóban a munkáltató megkeresése volt a legjobb megoldás? Ugyanakkor az is igaz, hogy legyünk már annyira kulturáltak, hogy senki halálát ne kívánjuk.

Amit ebben az esetben még tenni lehetett volna pl. a komment jelentése, követő tábor figyelmének felhívása, hogy szintén tegyék ugyanezt.

Itt az ideje, hogy valóban megfelelő módon lépjünk fel a bántalmazás ellen. Itt az ideje, hogy nem monitorok mögé bújva törjünk pálcát egymás felett. Most itt az alkalom a megfelelő szakembereknek, hogy nyíltan kiálljanak és tanácsot adjanak, persze akit kicsit érdekel, a téma az rengeteg helyen tud utána olvasni. sőt akár támogathatja is a megfelelő szervezeteket. Mégis egyre inkább fontosabb, hogy az üzenet több helyre is eljusson.

Amennyiben bántalmazás ért alábbi linken kérhetsz segítséget: https://segelyszervezet.hu/kiknek-segitunk/aszeretetnemart

Végezetül Gabinak és családjának jó egészséget kívánok.

Kép:Freepik.com

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .