Veszprém és az eső!


Ha lehet valahova nagyon-nagyon felkészületlenül elindulni, akkor mi azt a rekordot megdöntöttük!

Mondhatni idén is sikerült tartalmasan kihasználni a hosszú hétvége előnyeit! Ilyenkor érdemes a nagy túrákban és mindent elsöprő kirándulásokban gondolkodni!

Már a szombat (április19) reggeli fel kellés is nehézkes volt! Sikerült szép időre ébredni! A terveinkben most kivételesen nem szerepelt semmi 30 km-nél nagyobb táv megtétele se kocsival se gyalog! De mégis a szerkesztőségtől a Kunszentmiklósig tartó útón úgy döntöttünk szép idő van ahhoz, hogy a tévében a semmit mondó filmeket bámuljuk!

Mért is ne Miklóson lefutottuk a szokásos családi hétvége röpke óráit majd a Miklósi Tacskó előtt elfogyasztott Hambi után útra keltünk! Csupán üdítőt vettünk magunkhoz! Telefonjaink a lemerülés szélén tengődtek, de ez sem tántorított el minket attól, hogy bemutassuk nektek későbbiekben Veszprém városát!

Ahogy az 51úton robogtunk már a felhők járásából látható volt, hogy még sem lesz egész nap olyan remek idő! Dunaújvárost elhagyva rájöttünk, hogy mi magyarok csak sírdogálunk egész Veszprémig útfelújítás nehezítette a közlekedést! Ami így utólag átgondolva nem is volt annyira vészes! Később már nem csak a félpályán lezárt utak lassították a továbbjutásunkat, hanem az irdatlan mennyiségű eső, ami esett! És időközben az a 20 fok, ami Kunszentmiklóson fogadott Veszprémben már csak 9 volt!

Csak reménykedni tudtunk, hogy mire parkoló helyet találunk, addigra az égiek kedveznek nekünk! Relatíve így is lett a Város szívében a temető mellet le is raktuk az autót! Parkoló jegyet vásároltunk majd rájöttünk, hogy nem is kellet volna mivel hétvége volt, sebaj, gondolván növeltük a parkoló társaság vagyonát!

Se térkép se használható telefon se esernyő semmi nálunk, ami ilyen estben szükséges! Már az elején sikerült eltévedni a város bájos utcáin jó kis séta után megtaláltuk a városháza előtt található emlékművet, amit közadományból építettek! Majd a Petőfi színház előtt is tettünk pár tiszteletkört!

Közben reménykedtem, hogy mire a várat megtaláljuk addigra az eső is eláll! Szerencsére így is lett találtunk egy utcai térképet majd megtaláltuk hol is kell feljutni a várhoz!

 

                                        Itt van pár kép, amit lemerülő telefonnal lőttünk!

 

 

 

Különös érzés tölti el az embert mikor a vár terén sétál! Mintha megelevenedne a múlt előttünk! A régi építészet és a modern üzletek tömkelege várják a turistákat!

Ha egy kis kikapcsolódásra vágytok ide érdemes ellátogatni több turisztikai portálon is találhatók infókat a látványosságokról!

A hosszú séta után jó volt beülni az autóba és visszatérni a mi kis pusztánkra, hiszen „mindenhol jó, de legjobb otthon”!